Elpusztult a Budakeszi Vadaspark egyik bölénye

  Elpusztult a Budakeszi Vadaspark egyik bölénye

  A Budakeszi Vadasparkba az Európai Bölény Fajmegmentő Program keretén belül, Lengyelországból érkezett három bölény közül az egyik nőstény ma elpusztult – olvasható a park Facebook oldalán. Az állat a hetek óta tartó gondos orvosi kezelés és odaadó ápolás ellenére hullott el, a vizsgálatok egy olyan gyors lefolyású, agresszív betegséget állapítottak meg, amivel sajnos esélyünk sem volt felvenni a harcot.

  33 százalékkal csökkent az állomány Fotó: Budakeszi Vadaspark / FacebookForrás: Travelo

   A megmaradt két állat továbbra is kitüntetett figyelemben részesül, hisz a Budakeszi Vadaspark és dolgozói elhivatottan támogatják a kihaló félben lévő faj fennmaradásáért folytatott küzdelmet. A program elsődleges célja, hogy mihamarább egészséges utódok szülessenek, melyek visszakerülhetnek majd a lengyelországi bölényrezervátumba.

  "A bölénytehén halálával a terv megvalósításától az eddigieknél is távolabbra kerültünk, de minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a parkban élő hím és nőstény tiszta vérvonalú európai bölényünk mihamarabb egészséges utóddal ajándékozzon meg bennünket" – írja Facebook oldalán a Budakeszi Vadaspark.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!