Akadálymentes strandolás magyar innovációval

Akadálymentes strandolás magyar innovációval

Magyar fejlesztésű akadálymentesítő eszköz segíthet ezentúl a kerekesszékesnek, illetve a mozgásukban korlátozottaknak a természetes vizekbe való bejutásban. Az eszköz segítségével a fogyatékkal élők egyedül is képesek a vízbe be illetve onnan a partra jutni – írja a Turizmus.com.

Az eszközre nagy szükség van, hiszen a legtöbb balatoni strand már rendelkezik mozgáskorlátozottak számára kialakított szárazföldi infrastruktúrával, mint akadálymentes bejárat, öltöző, mosdóhelyiség, de ezek a kerekesszékesek vízbe jutását nem segítik.

Az önkormányzatok részéről egyre erősebb igény mutatkozik arra, hogy a mozgáskorlátozottak akadálymentes vízbe jutását megoldják. A strandüzemeltetők az évek során már találkoztak ezzel a problémával, csak nem volt olyan műszaki és technikai megoldás, ami ezt egyszerűen, gyorsan és hatékonyan meg tudta volna oldani.

Ez az új innováció lehetőséget nyújt erre, mert egy rámpa és speciális csörlők segítségével mozgatja az erre a célra a szerkezet tetején elhelyezett speciális széket. A mozgáskorlátozott átül a saját székéből az acélszékbe, beindítja a motoros meghajtó szerkezetet, ami lassan lejuttatja a kívánt vízmélységig.

További utazási híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek