Új rekord: hétszáz bikinis síelő Szibériában

Új rekord: hétszáz bikinis síelő Szibériában

Az oroszországi Sereges síterepe büszkélkedhet a bikinis tömegsíelés világrekordjával: soha nem csúsztak még egyszerre sípályán fürdőruhában annyian, mint az idén áprilisban Szibériában. Múlt héten megérkezett a rekordkísérlet hivatalos hitelesítése is – írja a Síelők.hu.

Eddig a kanadaiak voltak a rekorderek a fürdőruhás tömegsíelésben, amikor 250-en csúsztak egyszerre bikiniben. Az oroszok két évvel ezelőtt jöttek rá, hogy ezt akár Szibériában is meg lehetne csinálni, amikor a seregesi síterepről az áprilisi kánikulában készített videó milliós nézettséget ért el az internetes portálokon.

Idén áprilisban jött össze a mezőny, amikor is a már barátságosnak mondható 20 fokos szibériai melegben körülbelül hétszázan csúsztak le a 700 méteres pályán. A szervezőknek végül csak ötszáz résztvevőt sikerült előzetesen regisztrálni, de még így is simán lenyomták a kanadaiakat.

Sereges egyébként az egyik legnépszerűbb orosz síterepnek számít, és ennyi bikini után a világ is egyre jobban felfigyelt az egykori bányásztelepülésre, amely manapság már inkább a téli turizmusából él – olvasható a Síelők.hu cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek