Pandaikrek lepték meg az állatkert gondozóit

   

  A gondozók meglepetésére pandaikrek születtek az atlantai állatkertben. Óriáspanda-ikerszülésre 1987 óta nem volt példa az Egyesült Államokban.

  A 15 esztendős Lun Lun nevű óriáspanda hétfőn adott életet a bocsoknak. Keisha Hines, az állatkert szóvivője szerint a gondozók az ultrahangos vizsgálatok alapján csak egy kölyök érkezésére számítottak. Lun Lunnak korábban már két kölyke született, Hszi Lan 4, Po pedig 2 esztendős.

  Fotó: Facebook / Zoo Atlanta  A szabadban élő óriáspandák ikerszülés esetén csupán az egyik kölyökkel törődnek, ezért a másik rendszerint elpusztul - mondta el Hines. Hozzátette: Lun Lun azonnal gondozni kezdte az egyik kicsit, a másikat pedig az állatkert dolgozói dajkálják az intézmény újszülött állatokat fogadó központjában. Időnként kicserélik majd a bocsokat, így elegendő anyai gondoskodáshoz juthat mindkettő.

  Lun Lun és az apaállat, Jang Jang a kínai csengtui óriáspanda szaporítóközpontban születtek. Az atlantai állatkert szakemberei a kínai központtal együttműködve nevelik a ritka példányokat. Hines emlékeztetett, hogy a születés utáni első pár hónapban igen magas az óriáspanda-kölykök halálozási rátája és a kockázat ikrek esetén még nagyobb.

  Az anyaállat márciusban esett át mesterséges megtermékenyítésen, majd egy kamera segítségével folyamatos, 24 órás megfigyelés alatt tartották. A szóvivő szerint az állatkert látogatói kicsit később, de még idén megnézhetik majd a bocsokat.
  Jelenleg kevesebb mint 1600 óriáspanda él szabadon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!