Inkább egy részeg utas, mint egy síró gyerek

Inkább egy kellemetlenkedő részeg, egy mogorva stewardess vagy hasunkba lyukat beszélő ülésszomszéd, mint egy bömbölő gyerek a fedélzeten. A britek hajlandóak akár többet is fizetni, ha garantáltan gyerekmentes járatra kapnának jegyet.

 

Egyre rosszabbul viselik a brit légi utasok a neveletlen gyerekeket és az üvöltő babákat a Gocompare.com legújabb felmérése szerint, amiről a Telegraph számolt be. "Érdekes, hogy még a részeg utastársaknál, egy goromba stewardessnél, és a megállás nélkül beszélő ülésszomszédnál is jobban idegesíti a repülőn utazókat egy állandóan nyüzsgő vagy síró gyerek"- mondta Caroline Lloyd, a felmérést készítő weboldal munkatársa.

Fotó: Chaotic Whimsey / Flickr.com


A kutatásban megkérdezett több mint fele azt mondta, hogy a járatokon egy elkülönített kisgyerekes részleg is megoldást jelenthetne, de a válaszadók egyharmada azt válaszolta, hogy inkább még többet fizetne a jegyért, ha tényleg egy gyerekmentes járaton utazhatna.

Már van hisztimentes övezet

A maláj Air Asia egyes járatain ugyanis az előbbire már van lehetősége az utasoknak. Az Air Asia fapados légitársaság 2013 februárjától bevezette járatain az úgynevezett "csendes zónákat". Ezek azok a helyek, ahová csak tizenkét éven felüliek ülhetnek, így a kisgyerekek nem zavarják meg a többi utas pihenését. A válaszfalak és a mosdók miatt szinte teljesen el vannak szeparálva a kiskorúakkal utazók a csendre vágyóktól, és az üzleti utazóktól. A csendes helyekért egyébként nem számítanak fel plusz költséget.

És vannak helyes helyzetek is

A felmérés valószínűleg a gyerekkel utazókat is elgondolkodtatja, akik többsége egyébként igyekszik mindent megtenni azért, hogy kisgyerekeik hangja ne zavarja az utastársakat. Tavaly szeptemberben például egy amerikai házaspár először repült 14 hetes ikerfiaival, akik már előre bocsánatkérő csomagokat osztottak szét az utasok között az esetleges babasírás miatt. A kis zsákocskákban a füldugó és némi édesség mellett, ez a kis kártya szerepelt:
"14 hetes ikerfiúk vagyunk, és ez életünk első repülőútja. Igyekszünk a lehető legjobban viselkedni, de szeretnénk előre elnézést kérni, ha eltörik a mécses, mert megijedünk valamitől vagy megfájdul a fülünk. Az anyukánk és az apukánk erre az esetre készítette be önöknek a füldugókat."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek