Három főváros egy járattal: érkezik a Belavia

Három főváros egy járattal: érkezik a Belavia

Hamarosan már foglalni is lehet a Belavia fehérorosz légitársaság szeptemberben induló új járatára, ami egyszerre három fővárost köt össze: Minszket, Budapestet és Belgrádot. Az új járat tovább növeli a Budapestről elérhető közép- és kelet-európai fővárosok számát, ami erősíti a budapesti repülőtér régiós szerepét - írja közleményében a Budapest Airport.

Szeptember 19-től egyszerre két különleges desztinációval bővül a Budapest Airport kínálata: Fehéroroszország fővárosa, Minszk még soha nem volt közvetlen járattal elérhető Budapestről, Szerbia fővárosa Belgrád pedig a Malév leállása óta hiányzott a kínálatból. Szeptembertől mindkét fővárosba a fehérorosz Belavia légitársaság gépeivel lehet eljutni, miután megkapták a repülési jogot heti két alkalommal a Minszk – Budapest – Belgrád – Budapest – Minszk útvonalra. A járatok minden héten hétfőn és csütörtökön közlekednek.

Hosszú, többfordulós tárgyalássorozat során sikerült a Budapest Airport szakembereinek elérni, hogy a Belavia gépei két városba is eljussanak Budapestről, ezzel pedig a magyar fővárosból elérhető járathálózat térképéről két ún. fehér folt is eltűnt. A Belavia már a második légitársaság, amely a Budapest Airport új kedvezményrendszerét igénybe veheti, amit a budapesti repülőtér kifejezetten az alacsony járatszámmal rendelkező útvonalak beindításának ösztönzésére hozott létre: egyéves üzemelés után mind a belgrádi, mind pedig a minszki járatok után 50 %-os jóváírást kap a légitársaság a befizetett utaskiszolgálási díjból.

A Belavia a tervek szerint elsősorban ötvenszemélyes Bombardier CRJ-100/200 típusú repülőgépekkel teljesíti az útvonalat. A járat menetrendje kényelmes utazástervezést tesz lehetővé és igazodik az üzleti utazók és a turisták igényeihez egyaránt:

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója elmondta „Ennek az új járatnak a bejelentése nem sokkal követi a Bulgaria Air szófiai járatának elindítását, ami nagyon jól mutatja a budapesti repülőtér - mint közép-európai központ - vonzerejét."
Anatolij Guszarov, a Belavia – Belarusian Airlines vezérigazgatója hozzátette: „Az üzleti utazókra és turistákra egyaránt számítunk az új útvonalon. Biztos vagyok benne, hogy a járat a magyar, a fehérorosz és a szerb utazási irodák figyelmét is felkelti. Az is egészen biztos, hogy az új légi útvonal növeli majd a Minszken keresztül átszálló utasok számát is."

Belavia
A Belavia – Belarusian Airlines a Belarusz Köztársaság legnagyobb légitársasága. Központja a Minszki Nemzetközi repülőtér, ahonnan 42 európai és ázsiai repülőtérre üzemeltet közvetlen járatokat. A Belavia flottáját jelenleg 12 db Boeing 737, 4 db Bombardier CRJ-100/200, 2 db Embraer E-175 és 3 db Tupoljev Tu-154M típusú repülőgép alkotja.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek