Állatokat kell költöztetni a fesztivál miatt

Állatok költöztetésével kezdődik az idei debreceni Campus Fesztivál: a bulit ugyanis idén a helyi állatkertben és a szomszédságában lévő Gyulai István atlétikai stadionban rendezik meg. A fesztivál alatt az állatgondozók és állatorvosok különféle csemegékkel állnak készenlétben, hogy nyugtassák az állatokat.

Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: megtették a szükséges óvintézkedéseket a 187 fajhoz tartozó összesen 1200 állat védelmére. Néhány állatot - mint fogalmazott - előre treníroztak a három napig tartó fesztivál előtt, 5 faj 18 egyedét, köztük a tevéket, a lámákat, a sörényes juhokat és a dámokat pedig a fesztivál idejére az állatkert távolabbi pontjaira költöztetik.

A fesztivál idején az állatgondozók és az állatorvosi csoport folyamatos ügyeletet tart, különféle csemegékkel állnak készenlétben, hogy nyugtassák az állatokat, ha a hanghatás erőssége a 70-80 decibel határértéket elérné - tette hozzá a szakember.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum vezetője reményét fejezte ki, hogy a fesztivál miatt nem károsodik a nemzetközi atlétikai pálya, s nem zavarja meg a rendezvény atlétáiknak a legrangosabb idei, július végi bajnokságra történő felkészülését.
Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató hangsúlyozta: mindent megtettek azért, hogy a fesztivál a legkevésbé zavarja környéken élők és az állatkert nyugalmát. Az idén a leghangosabb színpad távolabb lesz az állatkert bejáratától, mint a korábbi években, amikor a stadionban rendezték a fesztivált - tette hozzá.

 

Fotó: www.zoodebrecen.hu

A Campus programjáról elmondták: a magyar könnyűzene élvonalának több előadója, köztük a Csík Zenekar, a Punnany Massif, a Tankcsapda, a Quimby és Ákos is fellép a fesztiválon, amely július 17-én kezdődik Debrecenben. A külföldi fellépők közül kiemelték a brit Subwayst és a dubstepet játszó KillSonikot, valamint a fiatal dán énekesnő-dalszerzőt, Nabiha Bensoudát.

Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára évről-évre többen látogatnak ki, tavaly több mint ötvenezren a négy nap alatt. A program számos zenei műfajt felvonultat, így a pop-rock mellett a többi között a világzene és az elektronikus műfajok rajongói is megtalálhatják a kedvenceiket a fesztivál hét színpadán.

Dumaszínház, mozi, dzsessz- és rockabilly-műsorok is láthatók, hallhatók, az elvarázsolt kastély mögötti dombon pedig még egy éjszakai csillagvizsgálót is felállítanak a szervezők.
A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon nem csak a zene dominál majd, közel száz civil szervezet nyújt napközbeni elfoglaltságot.

A Campus Fesztivált 2008 óta rendezik meg a debreceni Nagyerdőben. A fesztivál 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott. A programsorozat az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar fesztivál: 2010-ben a keleti régió egyetemistái és főiskolásai közötti felmérésben a legjobb rendezvény a Campus Fesztivál lett. 2011-ben az esemény az Év rendezvénye díjat is elnyerte egy debreceni szakemberekből álló zsűritől.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek