Mától szigorúbb csomagfelvitel az EasyJetnél

  Mától kétféle méretben kell gondolkodnunk a fedélzeti poggyászainknál: a kisebbeket mindenképpen felengedik, a nagyobbakat csak akkor, ha van hely.

  Több utas is jelezte korábban az EasyJet-nek, hogy szeretnének a kézipoggyászukkal együtt utazni, még azon járatokon is, ahol a felső tárolórekeszekben lévő hely korlátozott. Július másodikától a fapados légitársaság erre mától garanciát is ad. A kézipoggyászokra vonatkozó új szabályozás szerint a legzsúfoltabb járatokon is felvihetjük kézipoggyászunkat a fedélzetre.

  Utasonként egy darab (a kerekeket és a fogantyút is beleszámítva) legfeljebb 50 x 40 x 20 cm-es poggyász tehát garantáltan felvihető a gépre, és azt vagy a felső tárolórekeszekbe, vagy az előttünk lévő ülés alá helyezhetjük.

   

  Fotó: Easyjet / Northfoto

  Ha van elég hely, akkor egy darab, kicsivel nagyobb, a kerekeket és a fogantyút is beleszámítva legfeljebb 56 x 45 x 25 cm méretű kézipoggyászt is vihetünk magunkkal, de ha nincs hely, akkor átrakják azt a csomagtérbe. Súlykorlát továbbra sem lesz a kézipoggyászokra, de fontos, hogy az utas képes legyen segítség nélkül is felrakni bőröndjét.

  Ezért érdemes egy kicsivel kisebb méretű poggyászba csomagolni (amibe azonban még beleférnek a legfontosabb utazási kellékek ), így biztosan nem kell feladni csomagként még akkor sem, ha a járat tele van.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!