Mostantól fürdőnacis rendőrök vigyáznak ránk

A Balatonon és a nagy fürdővárosokban is rövidnadrágban járőröznek a rendőrök – írja a Magyar Fürdőszövetség közleménye. Sőt, több településen már strand- rendőrség is működik. Feladatuk leginkább a bűnmegelőzés, de sok helyütt turisztikai információkkal is szolgálnak azoknak, akik az adott turisztikai központ nevezetességeire, érdekességeire kíváncsiak. Ilyen fürdőnadrágos egység dolgozik már Bükfürdőn, Gyulán, Harkányban és a Balaton környékén is. Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke szerint a zárt strandok, fürdők jóval biztonságosabbak azoknál a szabad vizek mellett elterülő fürdőhelyeknél, amelyek őrzése nincs megoldva.

Fotó: Csabicsekk / Indafotó


A Magyar Fürdőszövetség arra is fel szeretné hívni a figyelmet, hogy a lopások mellett, a nyári vakáció kezdetével számos más veszély is leselkedik a nyaralókra. A szövetség a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint az Országos Mentőszolgálat közreműködésével próbál rávilágítani arra, hogy magyarországi fürdők biztonsága mindenképpen jóval nagyobb a szabad strandok, bányatavak, folyók nyújtotta biztonságnál. Bár a bányatavak, folyók, szabad strandok természeti környezete szép és változatos, de kevés a kijelölt fürdőhely, a tavak hamar mélyülnek, a víz néhol nyáron is jéghideg. A vízmélység gyakran beláthatatlan, a változó mélység miatt a vízfenéken lévő veszélyes tárgyak sérülést okozhatnak.

Ugyanakkor a fürdők ellenőrzött vízminősége, a higiéniás feltételek megléte, a szakképzett személyzet, az állandóan jelen lévő szakszerű felügyelet, a fürdőzők biztonságát szolgálják. Ezzel párhuzamosan a fürdőszövetség felhívja a figyelmet arra is, hogy strandolás közben fokozottan figyeljen mindenki értékeire, használják az érték- illetve csomagmegőrzőket annak érdekében, hogy a fürdő területéről senki ne távozzon kellemetlen élményekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek