Párizst és New Yorkot szeretjük a legjobban

Párizst és New Yorkot szeretjük a legjobban

A magyar utazók 2013 első 5 hónapjában az európai desztinációk közül Párizsba, a tengerentúli desztinációk közül New Yorkba vásárolták a legtöbb repülőjegyet, a Pelikan.hu repjegyfoglaló portál adatai szerint – írja a turizmusonline.hu.

Fotó: Mark Milstein / Northfoto

Míg Párizsba körülbelül ugyanannyian váltottak jegyet, mint a múlt évben, New Yorkba csaknem 20%-kal kevesebb repülőjegy fogyott. A Pelikan.hu repjegyfoglaló portál eladási listájának élén Párizs áll, majd ezt követi Róma, New York és Bangkok. A Párizs iránti kereslet tehát nem csökkent, annak ellenére sem, hogy az átlag repülőjegyár 20%-kal nőtt.

Róma az idei év egyik nagy slágere, az elmúlt hónapokban 86%-kal több repülőjegyet foglaltak az olasz városba, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez többek között a Ryanairnek is köszönhető, mely Budapest és Róma Ciampino reptere között indított járatot.

A magyar utazók egyre inkább a fapados légitársaságokat preferálják a foglalási portál szerint, annak ellenére, hogy a hirdetett ár csak a kézipoggyászt tartalmazza és a gépen csak pénzért lehet ételt kapni.

Tavaly New York még az eladási lista élén állt, idén csak harmadik lett. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy tavaly az év első hónapjaiban még működött a Malév. A lista 4. helyén Bangkok végzett. Bár a repjegyár átlagban csak 5%-ot emelkedett, az eladáson ez 20%-os esést eredményezett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek