Néptáncfesztivál Szegeden

  Néptáncfesztivál Szegeden

  Több száz táncos mutatkozik be és ad számot tudásáról a július 5-én kezdődő VIII. Martin György Országos Néptáncfesztiválon Szegeden. Az 1983-ban elhunyt táncfolklorista nevét viselő fesztivált minden második évben rendezik meg a Tisza-parti városban – írja az MTI.

  Fotó: simonok / Indafotó

  A hagyományokhoz híven az idei fesztivál is menettánccal indul a szegedi sétálóutcán, majd a résztvevő együttesek a Dugonics téren adnak néhány perces virtuóz ízelítőt műsorukból mintegy kedvcsinálóként a Kisszínházban rendezendő folklórbemutatókhoz.

  Bár a fesztivál nem verseny, a Martin György Néptáncszövetség által a fesztiválra kiválasztott együttesek zsűri előtt mutatják be 20-22 perces műsorukat a színházban pénteken, illetve szombaton este. A szakemberek a következő délelőttökön értékelik a társulatok koreográfiáját, tánctudását és viseletét.

  Már hagyomány, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben egyre erősödő vajdasági társulatok is bemutatkoznak a rendezvényen. Idén a horgosi Gubanc táncegyüttes és a Juhász zenekar lesz a fesztivál vendége. A tánc nem ér véget a folklórestekkel, a bemutatók után az együttesek tagjai hajnalig tartó táncházat rendeznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!