Virágünnep és Szentivánéj a Ráday utcában

  Virágünnep és Szentivánéj a Ráday utcában

  A Ráday utca Budapest egyik karakteres belvárosi utcája, ahol a vendéglők, kávézók, a hangulatos teraszok kínálatán túl a sok és sokféle kulturális-művészeti műhely, kiállítóhelyek, könyvesboltok programjai együttesen teremtik meg a Ráday utca-Kultucca hangulatot – áll a Ráday Könyvesház közleményében.

  Fotó: irenne56 / Indafotó

  Múzeumi séta

  A Múzeumok éjszakáján a Magyar Nemzeti Múzeum és az Iparművészeti Múzeum között a Ráday utca sajátos múzeumi séta útvonalat kínál a Belső Ferencvároson keresztül. A tervezett útvonal első állomása az újra nyított Kálvin tér, ezt követően a Ráday utcában az Ybl palota érintésével a Ráday Gyűjtemény és a Biblia Múzeum, majd a Bakáts téri, Ybl Miklós tervezte katolikus templom, majd a Knézits utca és az Iparművészeti Múzeumig.

  Ráday utca éjfélig nyitva!

  A Ráday utca „ünnepi díszben" fogadja a Múzeumok éjszakája közönségét. Virágünnep alkalmából gyepszőnyeggel borítják és virágosítják a járdákat, valamint mécsesekkel gyertyákkal világítják ki az utcát. Folytatódik a nyitott udvar program is: az utca rejtett, és turisztikai értelemben kevéssé kihasznált tartalékát jelentik a társasházi udvarok. Erre vállalkozó társasházak egy estére megnyitják, és programmal fogadják a vendégeket.

  Szabadtéri divatbemutató

  "I want to ride my recycle"

  Rostás Zoltán és Huszanyik Éva 2007-ben alapította meg a divatbemutató nevét is viselő csoportot. Az iparművészek végiggondolva azt, hogy a mai fogyasztói társadalom mi mindent kidob, ami már kicsit „régi", vagy csak huzamosabb ideig nem használ, divatbemutatókkal és a kiállításokkal szeretnék felhívni az emberek figyelmét a hulladék újrahasznosításának fontosságára és a szelektív hulladékgyűjtésre.

  Papírból, szemetes zsákokból, reklámszatyrokból és egyéb háztartási hulladékból készítenek divatos öltözeteket és ékszereket, vagy régi, használt ruhákat alakítanak át sajátos módon. A létrehozott művek egy része mindennapi viseletként is hordható.

  A modellek csoportosan járják végig az utcát, beülnek a teraszokra, ahol fotózkodni is lehet majd velük.

  Fotó: apuska / Indafotó

  A „református Ráday utca"

  A Múzeumok Éjszakáján, június 22-én a Bibliás Könyvesbolt és a Biblia Múzeum Udvardi Erzsébet Kossuth - díjas festőművész Teremtés c. kiállításával várja a látogatókat. Ezen a napon a bolt és a kiállítás nyitva tart 16 órától 22 óráig.

  Ybl Miklós és a Bakáts téri katolikus plébánia templom

  Kincseink – Készülve a 2014-ben esedékes Ybl Miklós évfordulóra a templom kincseit és a templom történetét korszerű installációs keretben, és tablókon feldolgozva mutatják meg a vendégeknek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!