Ingyen wifi jár Tajvanon a turistáknak

Nem csak a helyiek, de a turisták is használhatják az ingyenes vezetéknélküli internetet Tajvanon. De nem csak itt kedveznek a kütyübolond turistáknak: Horvátországban is egyre több óvárosban, hajókikötőben telepítenek wifi hotspotokat.

Tajvan egyike azoknak az országoknak, melyek ingyenesen szolgáltatnak vezetéknélküli internetet állampolgáraiknak. Most az ingyen wifi lehetőségét kiterjesztik az összes országba érkező turistára is – írja a Skift.com.

Galéria: Ingyenes WiFiFotó: Francis Dean/dean Pictures / Northfoto

Az iTaiwan-hálózat 2011-ben debütált, jelenleg 4400 hotspottal rendelkezik, a legfontosabb turisztikai látványosságok, közlekedési csomópontok, kulturális intézmények és hivatalok környékén. Eddig csak a helyiek használhatták ezt a lehetőséget könnyedén, hiszen a regisztrációhoz tajvani mobilszám szükségeltetett.

Júniustól a külföldi látogatóknak, – akiknek bonyolult lett volna helyi SIM-kártyát beszerezni a szolgáltatás használatához –, is megkönnyítik az életét. Az ingyenes wifi használatához elegendő egy iTaiwan-fiókot generálni valamelyik tajvani turisztikai irodában, és az útlevelük alapján megkapják a hozzáférést az ingyenes nethez.

Ingyen wifi a horvát tengerparton is

Nem csupán a tajvaniak igyekeznek a turisták kedvében járni: ingyenes wifi hotspotokat telepítenek számos óvárosba, hajókikötőbe, pályaudvarra Pulától Dubrovnikig. A városok listáját itt éri el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek