65 méter magas óriáskereket állítottak az Erzsébet-téren

  65 méter magas óriáskereket állítottak az Erzsébet-téren

  Sziget Eye a neve annak a hatalmas, mintegy 65 méter magas óriáskeréknek, amelyet pénteken állítottak fel a fővárosi Erzsébet téren. A látványosság később áttelepül a Sziget fesztiválra – írja az MTI.

  Remek panoráma nyílik az óriáskerékről.Fotó: sziget.hu

  A Belváros önkormányzata és a Sziget Szervezőiroda által felállított Sziget Eye hat hétig várja az érdeklődőket a belvárosban.

  Az óriáskerék maximális kapacitása 332 fő, a menetidő legalább tíz perc. A hatalmas szerkezet alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, majd egy 160 tonnás daru segítségével hat nap alatt húsz ember építette fel.

  Az ideiglenesen telepített építmények közül a fővárosi Sziget Eye az egyik legnagyobb méretű Európában: 65 méter magas, 37 darab nyolcszemélyes, légkondicionált, zárt kabinnal, valamint egy négyfős VIP-kabinnal rendelkezik. Hasonló kerekek több világvárosban működnek. Az Erzsébet téren felállított szerkezet is megjárta már többek között Párizst, Brüsszelt és Milánót.

  Az elkövetkező hat hétben vasárnaptól csütörtökig, reggeltől 24 óráig, pénteken és szombaton reggeltől hajnali kettőig pörög a Sziget Eye a belvárosban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!