Veszélyben a margitszigeti szállodák

  Veszélyben a margitszigeti szállodák

  Majdnem 600 vendégnek kellett elhagynia június 5-én a Margitsziget két szállodáját, a Danubius Health Spa Resort Margitszigetet és a Danubius Grand Hotel Margitszigetet – adta hírül az InfoRádió értesülései alapján a Turizmus.com. Az árvízi készülődés miatt a szigetet lezárták a gyalogos forgalom elől is, várhatóan csak az ár levonulása után nyitják meg ismét a nagyközönség előtt.

  Leginkább a Grand Hotelért aggódnakskandinavhaz / Indafotó

   A legrosszabb verzióra készülünk - mondta Kőrössy András, a Danubius Hotels Group területi igazgatója. Hozzátette: a gát emelését 9 méter 20 centiméteres magasságig végzik el. Arról is beszélt az igazgató, hogy beláthatatlan károkat okozhat egy esetleges vízbetörés, mivel a szállodák alagsorában, illetve földszintjein olyan különleges értékek találhatók, amelyeket nem lehet mozdítani, vagyis felsőbb emeletekre menteni.

  Kőrössy András elmondta: 9 méteres vízzel még nem találkoztak, így nem tudni, miként fog működni a védelmi rendszer. Hozzátette: jelenleg a leginkább a Grand Hotelért aggódnak, mivel az Ybl Miklós által tervezett épület 130 évesnél is idősebb. Ráadásul ott már 6 és fél méteres vízszintnél folyik be a víz az alagsorba, így már 2 napja ömlik be a víz. Most még lehet szivattyúzni, de ha le kell kapcsolni az elektromos áramot, akkor a Grand Hotel víz alá kerülhet.

  Az igazgató kiemelte: a Grand Hotelben olyan értékek és műkincsek vannak, amelyeket nem lehet kimenteni. Az épületben található például egy 40 négyzetméteres Kondor-falfestmény, amely víz alá kerülhet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!