Vadmalacot hozott a gólya Budakeszin

  Vadmalacot hozott a gólya Budakeszin

  Aki nem látott még null-kilométeres vadmalacot, azonnal vegye az irányt a vaddisznó kifutónk felé! – tanácsolják a Budakeszi Vadaspark honlapján.

  Fotó: Budakeszi Vadaspark

  Végre meghozta a gólya a kis vadmalacokat! Csíkos szőrmebundában vannak, apró, pici csülkeiken fürgén szaladgálnak, méretüket tekintve pedig akkorák, mint egy negyed macska. Erre meg is van az okuk, mert Karcsika – kinek szerepe eddig tisztázatlan ebben a „patchwork" családban – néha nem túl kifinomult mozdulatokkal érdeklődik a kismalacok felől.

  Ezt persze a mami nem nézi túl jó szemmel, és minden gyanús mozdulatra éktelen haragra gerjed, és Karcsikát eléggé megrendszabályozza. A malackák pedig a néha feszült légkörben egy ideig az anya lábainál állnak tanácstalanul, majd amikor az hangos riadót fúj, a négy kismalac hatfelé spriccel. Ezektől a kisebb afféroktól eltekintve teljes az összhang a kifutóban, a malackák vadi újak, teljesen tiszták, csillognak, villognak, és lelkesen, hangosan cuppogva szopiznak. Aki nem hiszi, járjon utánunk! – invitál a Budakeszi Vadaspark.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!