A gazdag kínaiak órára és ruhára költenek legtöbbet luxusutazásaik során

  A gazdag kínaiak órára és ruhára költenek legtöbbet luxusutazásaik során.

  A korábbi évekhez képest kevesebbet utaztak tavaly a kínai gazdagok, legkedveltebb célpontjuk viszont továbbra is Európa – írja az MTI.

  A legalább egymillió dolláros vagyonnal rendelkező kínai gazdagok a 2011-es átlag 3,2 után tavaly már csak átlagosan 2,8 alkalommal utaztak külföldre, a tízmillió dollárnál is többet magukénak tudhatók pedig 4,2 helyett már csak 3,4 külföldi utat ejtettek meg - derül ki a témát évente körbejáró Hurun Kutatóintézet felméréséből.

  Fotó: Luis Castaneda / Northfoto

  A kínai luxusutazó címet viselő legújabb jelentés szerint a kevesebb út ellenére a gazdag kínaiak a korábbinál többet, átlagosan 875 eurót költöttek útjaik során luxuscikkek vásárlására. A 2011-es adatokhoz képest ez 8 százalékos növekedés, a globális átlagot pedig 70 százalékkal haladja meg. Az összeg harmadik éve biztosítja a kínaiak első helyét a luxuscikkekre való költést illető világrangsorban. Az urak mindenekelőtt drága órákra és borra költenek, a hölgyek pedig ékszert és ruhákat vásárolnak legszívesebben - áll a jelentésben.

  A luxusutazók kétötöde utazásaira alkalmanként - a repülőjegyet nem számolva - ötezer dollárnál is többet költ, 10 százalékuk számláinak végösszege a tízezer dollárt is meghaladja.

  A tehetős kínaiak legkedveltebb célpontja - a korábbi évekhez hasonlóan - továbbra is Európa: Franciaország a lista aranyérmese, az első tízben emellett Svájc, az Egyesült Királyság, Olaszország és Németország is szerepelnek. A vén kontinensen kívüli kedvelt helyek közt az Egyesült Államok és Szingapúr vezet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!