Le akarnak számolni a retro hangulattal a Velencei-tónál

A kerékpárutakat akarják fejleszteni és újra lesz reggeli kitelepülős tv-műsor is, mert nem elég népszerű a tó környéke.

Egy friss imázs kutatás szerint a Velencei-tó nincs az öt legfontosabb belföldi turisztikai úti cél között –írja a turizmus.com. Elengedhetetlen az újrapozícionálása, amit az elmúlt években lezajlott, illetve a jövőbeli fejlesztésekre építenek, hogy a tónál felszámolják a 70-es évek retró hangulatát – hangzott el a térség nyári szezonindító sajtótájékoztatóján.

 

Fotó: Zubreczki Judit / Travelo

Az elmúlt években több változást történt, így már nemcsak a strandolni vágyók, hanem az aktív pihenést és a két négycsillagos szálloda megépítésével a wellnesst keresők is találnak lehetőségeket. A tó újrapozícionálása során előbb az 1-2 napos és hosszú hétvégés tartózkodásokra igyekeznek fókuszálni, de a fő cél az, hogy a Velencei-tó egy évtizeden belül bekerüljön a hosszabb távú turisztikai úti célok közé. Ezt szolgálják a tervbe vett fejlesztések is.

Pár héten belül megkezdődik a déli parton, Dinnyés és Velence között mintegy 13 kilométernyi kerékpárút építése. A már elkészített fejlesztési koncepció távlati tervként a keleti és az északi parton további kilenc szakasszal és 32,6 kilométerrel bővítené a Velencei-tó körüli kerékpárút-hálózatot. Ezzel párhuzamosan sportturisztikai beruházások is megvalósulnak, két ütemben.

A Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyének rekonstrukciója, modern sport- és rekreációs központtá fejlesztése ősszel kezdődhet meg, s már elkészültek az északi evezőspálya építészeti tervei is. A térség országgyűlési képviselője azt is megígérte, hogy kezdenek valamit a „Velencei-tó kapuja" projekttel, mely egyelőre torzóként csúfítja Velence vízpartját.

 

Fotó: Zubreczki Judit / Travelo

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint a Velencei-tónak minden esélye megvan rá, hogy több lábon álló, a turisták által keresett desztinációvá váljon. A térség „lábai" lehetnek a kerékpáros turizmus, a természetjárás, a vízi sportok, a fesztiválok, a gyógy- és wellness, valamint a konferenciaturizmus.

A „nem csak vízpart" szlogen is arra hívja fel a figyelmet, hogy a tó egész évben várja az aktív pihenésre vágyókat, akik a www.visitvelenceito.hu oldalon folyamatosan tájékozódhatnak az aktuális programokról. Idén – június végétől, július elejétől – újra lesz reggeli kitelepülős tv-műsor a Velencei-tónál, aminek hatásáról korábbi alkalommal pozitív visszajelzéseket kaptak a szolgáltatóktól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek