Válasszon népszerűtlen határátkelőket!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján látható, hogy az autósok nagy része szinte kizárólag a főbb közlekedési útvonalakon fekvő határátkelőhelyeket választja, ahol könnyen torlódás alakulhat ki, miközben a néhány kilométerre lévő más határátkelőhelyek kevéssé kihasználtak – közölte a Külügyminisztérium konzuli szolgálata csütörtökön a honlapján.

Kifejtették: a nyári idegenforgalmi szezonban előfordulhat, hogy több órát kell várakozniuk az autósoknak a határátkelőhelyeken. A torlódások megelőzése érdekében a konzuli szolgálat alternatív útvonalakat ajánlott.

A magyar-szerb határszakaszon lévők közül a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhely helyett a Tompa-Kelebia, a Bácsalmás-Bajmok, a Hercegszántó-Béreg (Backi Breg) és az Ásotthalom–Bácsszőlős (Backi Vinograd) közúti határátkelőt javasolták.

A magyar-román határszakaszra vonatkozóan Nagylak-Nadlac helyett a Kiszombor-Csanád (Cenad) közúti határátkelőhelyet ajánlották, Ártánd-Bors helyett pedig a Gyula-Gyulavarsánd (Varsand) közúti határátkelőhelyet.

A magyar-ukrán határszakaszon a közlemény szerint Záhony-Csap (Cop) helyett a Beregsurány-Asztély (Astei) közúti határátkelőhelyet érdemes igénybe venniük az utazóknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek