Készítsen egy jó fotót - ingyen belépőt nyerhet!

Készítsen egy jó fotót - ingyen belépőt nyerhet!

A pünkösdi hétvége mindegyik napján egy-egy májuskirályt választanak a komáromi Monostori Erődben, ahol a feladványok között agytorna, katonai ügyességi vetélkedő és kreatív fotózás szerepel – tájékoztat az MTI.

A három király egy évig hozzátartozóival ingyenesen vehet részt az erőd programjain.

Várják a jó fotókat.Fotó: Melina / Indafotó

A rendezvénnyel a 18. század elején divatban lévő szokást elevenítik fel, amikor a huszárezredekben májuskirályt választottak és a legügyesebb, legrátermettebb katona egy évig különféle kiváltságokban részesült.

Szombaton minden látogató három rejtvényt kérhet a pénztárban és a megfejtéseket is ide várják, majd délután négykor kisorsolják a nyertest. Ezt a programot olyan látogatóknak ajánlják, akik még nem jártak az erődben, és a túrát játékkal szeretnék kiegészíteni.

A következő napon az erőd udvarán tíz pontot kell térkép alapján megtalálni és ezeken többek között szögtávcsővel kell bemérni az ellenség állásait, vagy átjutni egy hálókból szőtt, csengővel ellátott akadálypályán.

A hétfői májuskirály pedig az lehet aki, különleges fotókat készít az erődről, és a képe a legtöbb szavazatot kapja egy hét alatt az erőd Facebook-oldalán. A pontos fotótémát vasárnap este árulják el a www.fort-monostor.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek