Török-magyar konfliktus Szigligeten

A pünkösdi hétvégén a végvári hősökre, különösen Palonai Magyar Bálintra emlékeznek. Lesz íjászbemutató és apródavatás, koncert és solymászkodás. Sőt, egy igazi török-magyar ütközetet is végigizgulhatunk.

A Szigligeten született végvári kapitányra, kora egyik legismertebb törökverő vitézére, Palonai Magyar Bálintra emlékezve rendezik meg pünkösdkor a Szigligeti Várfesztivált.

 

Egész hétvégére kínál látnivalót a vár programsorozata.
Galéria: szigligeti fesztivál
Fotó: www.szigliget.hu

Palonai Magyar Bálint halálának 440. évfordulója van idén; a hős születésének pontos dátuma nem ismert. A Szigligeti Várfesztivál szombaton a várvédő méltatásával kezdődik és délután török - magyar ütközettel folytatódik a vár alatti réten, este pedig a Balkán Fanatik koncertezik. Vasárnap a Hollóének Hungarica Régizenei együttes műsorát a Pegazus Színház: A kiskakas gyémánt fél krajcárja című előadása követi. Bemutatkoznak a szigligeti vitézek is, amit apródavatás, majd íjász- és solymászbemutató követ.

Hétfőn az I. András király Lovagrend fegyver és harcászati bemutatója, a Magyar népmeseszínház: Mátyás király születése napja című mesejátéka szerepel a programban, és fellép a Kinizsi Néptánc együttes és Musical Színpad társulata is. A Szigligeti vitézek délután mutatják be fegyvereiket és harci tudományukat, majd apródavatással zárul a fesztivál.

 

Az íjászatot az egész családnak ki kell próbálnia.
Galéria: szigligeti fesztivál
Fotó: www.szigliget.hu

Részletes programot itt talál, a rendezvény ingyenes.

Aki nem tud épp ezen a hétvégén Szigligetre látogatni, ne keseredjen el, májusban és júniusban minden nap délelőtt 11-kor és délután 4-kor várjátékokat rendeznek a várban, júniusban pedig további programokkal készülnek. Június 9-én íjászversenyen, 24-én pedig fáklyás felvonuláson vehetnek részt a Szigligeti vár látogatói.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek