Nem befőttel ünnepeljük a meggyet a hétvégén

Nem befőttel ünnepeljük a meggyet a hétvégén

2013 a meggy éve lesz a Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen a hamisítatlan magyar gyümölcsből készült pálinkák és a meggyes ételkülönlegességek kapják a kiemelt szerepet – tájékoztat a fesztivál honlapja. Május 16. és 19. között ismét a belvárosban, az Erzsébet téren nyitja meg kapuit a tavaszi, gasztronómiai rendezvény, közel négyszáz párlattal, huszonöt kiállítóval és az Év pálinkájával. Az elmúlt évek nagy kedvencét, Magyarország pálinkafőzőinek közös blendjét először a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

Most egy másik formájában kóstolhatjuk.Fotó: Katala / Indafotó

Folytatódik a Budapesti Pálinkafesztivál tematikus sorozata és a hagyományt öregbítve, a szilva és a barack után idén a meggy kapja a kitüntetett szerepet a rendezvényen. A csonthéjas gyümölcs igazi hungarikumnak számít, amelynek jó néhány változatát csak Magyarországon nemesítették, így a fürtöst- és a cigánymeggyet. A fajtákból készült egyedi párlatokat május 16. és 19. között kóstolhatják meg a látogatók az Erzsébet tér parkjában, ahol, mint minden évben, díszdobozba kerül Magyarország pálinkafőzdéinek közös „munkája", a legnemesebb meggypárlatokból házasított Év pálinkája.

A kóstolgatást koncertek is színesítik majd, fellép többek között a Péterfy Bori Love Band, a colorKestar és a Tátrai Tibor Gitár Trió.

Napijegy: 2 000 Ft, mely egy kóstoló poharat tartalmaz.

Bérlet: 5 500 Ft, mely egy kóstoló poharat tartalmaz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek