Tömegek kíváncsiak az üvegdobozban alvó színésznőre

  Az alvás művészetét mutatja be a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA) szombattól Tilda Swinton brit színésznő.

  A múzeum szóvivője szerint az Oscar-díjas sztár egyszemélyes performanszát Talán címmel egy üvegdobozban alva adja elő. Minden alkalommal más helyre viszik a múzeumon belül az üvegdobozt, amikor az 52 éves Swinton benne alszik. Nincsenek meghirdetett időpontok a performance bemutatására, amelyet az év végéig még mintegy féltucat alkalommal láthat a közönség.

  (Fotó: Richard Drew / MTI)

   A színésznő a teljes napot a dobozban tölti, melynek falai nem zárnak légmentesen. A performansz során nem vesz magához ételt, csupán egy korsó vízből kortyol néha.

  Swinton hasonló perfomanszot adott elő 1995-ben Londonban a Serpentine Galériában és 1996-ban a Barrocco-gyűjteményt bemutató római múzeumban.

  Swinton 2008-ban kapta meg a legjobb női szereplőnek járó Oscar-díjat a Michael Clayton című filmben nyújtott alakításáért. Az androgün szépségű színésznőt mostanában David Bowie feleségének a szerepében láthatjuk Bowie új száma, a The Stars (Are Out Tonight) videoklipjében.

  A múzeumba 25 dollárba kerül a belépőjegy, 16 éves kor alatt, valamint péntekenként délután 4-től este 8-ig ingyenes a belépés. A MoMa fél 11-től fél 6-ig van nyitva minden nap, kivéve kedden.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!