Családbarát részleg a celldömölki fürdőben

Családbarát részleg a celldömölki fürdőben

Családbarát létesítményekkel bővítik a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt, a több mint 738 millió forint értékű új részleg alapkövét kedden rakták le a kemenesaljai városban, a beruházás összegéből 221,6 millió forintot európai uniós pályázat biztosított.

A fejlesztésnek köszönhetően az élményfürdő új szaunavilággal, gyermekmedencével, sószobával és sómedencével, egy háromszintű, a fedett medencetérbe érkező csúszdarendszerrel, valamint újabb pihenőterekkel és egy nyári bejárattal is bővül.

Megújulnak az öltözők, a büfé és a szabadtéri gyógymedencét körülvevő terület is, a fejlesztés emellett tartalmazza a fűtés korszerűsítését, lehetővé teszi megújuló energiák, napelemek felhasználását is.

A celldömöki Vulkán fürdőt még az első Széchenyi-program támogatásával kezdték építeni, az önkormányzat is jelentős saját erőt vállalt, hitel formájában, befejezéséhez pedig a későbbi szocialista kormányzat is támogatást nyújtott.

Az osztrák tulajdonban lévő JUFA Ungarn Kft. 2011 decemberében jelentette be, hogy 1,5 milliárd forint értékű beruházással négycsillagos szállodát és kempinget építtet a fürdő területén, ennek építése már folyamatban van.

A mostani fürdőbővítési projekt gazdája szintén a JUFA Ungarn Kft., az új létesítmények alapkövét is Rudolf Wiedner, a cég ügyvezető igazgatója, valamint Fehér László Celldömölk polgármestere és Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke rakta le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek