Többszázezer turista húsvétol Csehországban

  Az olaszok és a spanyolok általában egy hetet, míg a németek és az osztrákok 4-5 napot töltenek ilyenkor Csehországban.

  Mintegy 285 ezer külföldi turista látogat a húsvéti ünnepek alkalmával Csehországba - közölte a cseh utazási irodák és ügynökségek szövetsége vasárnap.

  A külföldi látogatók kétharmada - 198 ezer fő - Prágában tölti az ünnepeket - állítja a szövetség az utazási irodáktól és szállodáktól szerzett információkra hivatkozva.

  A húsvéti ünnepek - a karácsonnyal és a szilveszterrel együtt - az idegenforgalmi szezon hagyományos csúcsait jelentik Csehországban, írja az MTI.

  "Arra számítunk, hogy a húsvéti ünnepek alkalmával 2-3 százalékkal több külföldi turista érkezik Csehországba, mint tavaly" - jelentette ki Katerina Petrícková, a szövetség titkára.

  A szövetség tapasztalatai szerint az olaszok és a spanyolok általában egy hetet, míg a németek és az osztrákok 4-5 napot töltenek ilyenkor Csehországban. Az eddigi tapasztalatok szerint viszont nagyon visszaesett a görög turisták száma.

  Húsvéttal kezdve minden évben jelentősen megugrik a Csehországba érkező orosz turisták száma. "Az orosz turisták száma május első felében különösen kiemelkedő, mert Oroszországban ünnepek vannak, és ezeket használják ki sokan a nagyon népszerű csehországi kiruccanásra" - magyarázta Petrícková. Prága mellett az oroszok legkedveltebb célpontja Karlovy Vary, a híres nyugat-csehországi fürdőváros.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!