Többszázezer turista húsvétol Csehországban

Az olaszok és a spanyolok általában egy hetet, míg a németek és az osztrákok 4-5 napot töltenek ilyenkor Csehországban.

Mintegy 285 ezer külföldi turista látogat a húsvéti ünnepek alkalmával Csehországba - közölte a cseh utazási irodák és ügynökségek szövetsége vasárnap.

A külföldi látogatók kétharmada - 198 ezer fő - Prágában tölti az ünnepeket - állítja a szövetség az utazási irodáktól és szállodáktól szerzett információkra hivatkozva.

A húsvéti ünnepek - a karácsonnyal és a szilveszterrel együtt - az idegenforgalmi szezon hagyományos csúcsait jelentik Csehországban, írja az MTI.

"Arra számítunk, hogy a húsvéti ünnepek alkalmával 2-3 százalékkal több külföldi turista érkezik Csehországba, mint tavaly" - jelentette ki Katerina Petrícková, a szövetség titkára.

A szövetség tapasztalatai szerint az olaszok és a spanyolok általában egy hetet, míg a németek és az osztrákok 4-5 napot töltenek ilyenkor Csehországban. Az eddigi tapasztalatok szerint viszont nagyon visszaesett a görög turisták száma.

Húsvéttal kezdve minden évben jelentősen megugrik a Csehországba érkező orosz turisták száma. "Az orosz turisták száma május első felében különösen kiemelkedő, mert Oroszországban ünnepek vannak, és ezeket használják ki sokan a nagyon népszerű csehországi kiruccanásra" - magyarázta Petrícková. Prága mellett az oroszok legkedveltebb célpontja Karlovy Vary, a híres nyugat-csehországi fürdőváros.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek