Lerohanták a turisták Laoszt

Lerohanták a turisták Laoszt

Rekordszámú, mintegy 3,3 millió turista érkezett Laoszba 2012-ben, szemben az előző évi 2,7 millióval. Az idei évben nagyjából 1 millió dollárt költenek az ország promóciójára, elsősorban az európai piacokat – főleg Németországot, Franciaországot és az Egyesült Királyságot - célozva meg, de nagy hangsúlyt helyeznek a többi kisebb európai uniós országra is.

Galéria: Lerohanták a turisták LaosztFotó: Spectrum Colour Library / Northfoto

Sárdi Rudolf, a Lao Airlines magyarországi, lengyelországi, csehországi és ausztriai GSA irodájának képviselője szerint a légitársaság folyamatosan növeli régiós járatainak számát, így egyre több turista érkezik a környező ázsiai országokból. Sikeresen üzemel a nemrég beindított szingapúri és szöuli járat és további járatok indítását tervezik, miután a Lao Airlines átveszi legújabb új generációs Airbus gépeit.

Magyarországon a Lao Airlines járataira a repülőjegyek többek között kiállíthatók a Hahn Air és a Heli Air Monaco okmányain. A megújult ázsiai légi bérlet, a „Discovery Pass" szintén megvásárolható az irodáknál, az ezzel kapcsolatos információk megtalálhatók a Hahn Air weboldalán.

A Magyarországról Laoszba irányuló idegenforgalom jelentősen növekedett az elmúlt két évben a Lao Airlines magyarországi jelenlétének köszönhetően. A magyar turisták 3-4 napot töltenek Laoszban, elsősorban Vientianét és Luang Prabangot látogatják meg, ahonnan közvetlenül tudnak továbbutazni Vietnamba, vagy a kambodzsai Angkorba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek