Olcsón üdülhetnek magyar családok Lengyelországban

  Olcsón üdülhetnek magyar családok Lengyelországban

  Magyar családok és nyugdíjasok Lengyelországban, míg a lengyel polgárok Magyarországon üdülhetnek majd az Európai Bizottság Calypso elnevezésű szociálturisztikai programja keretében.

  A Calypso program célja, hogy hozzásegítse Európa "nehézségekkel küzdő" polgárait az üdülés lehetőségéhez, és ugyanakkor vendégeket biztosítson a szezonon kívüli időszakban alacsonyabb látogatottsággal bíró turisztikai célpontok számára.

  A most elindított, az Európai Unió által támogatott programban egy olyan cseremodellt dolgoznak ki, amely az idősek és az anyagi, illetve egyéb nehézségekkel küzdő családok számára kedvezményes áron teszi majd hozzáférhetővé az üdülés lehetőségét elő-, illetve utószezonban, Magyarországon és Lengyelországban.

  A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a projekttel "a szociális célokon túl" enyhíti a szezonalitás problémáját és elősegíti a szezonális munkavállalók hosszabb ideig tartó foglalkoztatását.

  Jelezték továbbá, hogy a projekt során számos nemzeti szintű, illetve nemzetek közötti egyeztetés, szakmai találkozó biztosít lehetőséget a szociális üdültetésben érintett állami és civil szereplők részére a párbeszédre.

  A projekt főkoordinátora az MNÜA, partnerei között van a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, valamint a Krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem. Weboldala a www.calypso-off2013.eu címen elérhető.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!