Charterjáratok indulnak Moszkvából Sármellékre

Charterjáratok indulnak Moszkvából Sármellékre

Április 14-én charter légijáratokat indít két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón. A beharangozó sajtóértekezleten részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az orosz charterjáratok indítását, amelyek heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkvából és azokat az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport fogadja.

Papp Gábor elmondta, hogy az áprilisban induló turisztikai program egy folyamat része. Polgármesterként első külföldi útja 2011 januárjában Moszkvába vezetett, ahol már akkor hasonló elképzelésekről tárgyalt. Várakozásaik szerint a moszkvai Vnukovo reptérről induló charterjáratokon nagy számban érkeznek majd orosz vendégek Hévízre és környékére.

A polgármester szerint a két utazási iroda: a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group jól gondolta, hogy belevág ebbe az üzletbe. Szerinte az áprilisi indulás után ez a heti charterlánc akár rendszeres légi járattá is válhat. Mint mondta, az igények és a várakozások ezt mutatják.

Papp Gábor kijelentette: a Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot fogadjon. Jelenlegi információik szerint azonban most a két utazási iroda és a Jakutyija szibériai légitársaság együttműködése keretében Sármellékre közlekedő charterjáratának indításáról szóló bejelentés állja meg a helyét. A polgármester ezt azzal kapcsolatosan közölte, hogy március 2-án az 1000 út orosz utazási iroda hévízi képviselője bejelentette, április 14-én a Tatarstan légitársasággal együttműködve charterjáratokat indítanak Sármellékre.

A moszkvai tájékoztatón Hévíz polgármestere ezen charterjáratok indításának hírét nem erősítette meg. Mint mondta, nem volt egyeztetés és engedélyeztetési eljárás sem történt az önkormányzathoz tartozó, Hévíz közelében lévő repülőtérrel.

Jakócs György, a Robinson Tours vezérigazgatója bejelentette, hogy április közepétől októberig tervezik üzemeltetni a Moszkva-Sármellék charterjáratokat. Irina Fegyina, az orosz Vedi Tour Group vezérigazgatója kijelentette: ellenzik a dömpingárakat. Cégük nem akarja önköltségi ár alatt értékesíteni a hévízi gyógyüdülési lehetőséget magába foglaló utakat. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy nem szabad a gyógyturizmus színvonalát lerontani az olcsósággal.

Olga Gyevjatkina, a moszkvai tájékoztatón beharangozott charterjáratokat üzemeltető Jakutyija légitársaság elnöke az MTI-nek elmondta: a 2003-ban alapított cégükben Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik, és 2012-ben kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) engedélyét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek