Újabb járatokért lobbizik a Budapest Airport az ITB-n

Újabb járatokért lobbizik a Budapest Airport az ITB-n

A meglévő járatok kapacitásának bővítéséért, a járatok sűrítéséért és új repülőjáratok beindításáért lobbiznak a légitársaságoknál a Budapest Airport légiközlekedési üzletágának vezetői Berlinben. A kontinens legnagyobb turisztikai szakvásárán, a 47. Berlini ITB-n a Budapest Airport stratégiai partnerével együtt, a Magyar Turizmus Zrt-vel közösen igyekszik bővíteni a beutazó idegenforgalmat Magyarországra.

A Budapest Airport a kialakult hagyományoknak megfelelően a Magyar Turizmus Zrt. közös magyar standján alakította ki saját bemutatkozó részlegét, ahol a szakmai látogatók és az érdeklődők egyformán kaphatnak információt a budapesti légikikötő szolgáltatásairól, az innen repülő légitársaságokról és Magyarországról, mint vonzó turisztikai célpontról. A berlini kiállítás egyúttal jó alkalom egy sor szakmai találkozó lebonyolítására is. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatóságának munkatársai ilyenkor már a jövő évre tervezett járatnyitások esélyeiről, az új desztinációk bekapcsolásáról folytatnak egyeztetéseket.

Ennek érdekében egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, mert Európán belül – egy legfrissebb szakmai előrejelzés szerint – 2013-ban megtorpanhat a légiközlekedés bővülése. A Budapest Airport középtávú céljai között szerepel, hogy a következő években ismét legyenek interkontinentális járatok Budapestről. A tervek között olyan desztinációk beindítása szerepel, mint New York és Toronto Észak-Amerikában vagy Peking és Bangkok az ázsiai kontinensen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek