A Korean veheti meg a cseh légitársaságot

  A Korean veheti meg a cseh légitársaságot

  A Korean Air Lines (KAL), a Koreai Köztársaság nemzeti légitársasága kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a CSA részvényei 44 százalékának megvásárlására - közölte szerdán Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter.

  A KAL 2,64 millió eurót kínált a részvénycsomagért. Kalousek szerint a cseh nemzeti légitársaság könyvvizsgálói a kormány kezében lévő 95,7 százalékos részvénypakett értékét 5,8 millió euróra becsülik, ezért a KAL által kínált ár reális.

  "Azt fogom javasolni, hogy a kormány jövő heti ülésén fogadja el az ajánlatot" - mondta Kalousek egy sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy az ügylet a prágai repülőtér jövője szempontjából is fontos.

  A Qatar Airways, amely korábban szintén érdeklődött, végül nem adott be ajánlatot.

  A CSA mérlege évek óta negatív, a tavalyi pénzügyi évet 241 millió koronás (12,5 millió dolláros) adózás előtti veszteséggel zárta. Alkalmazottainak számát 2009 óta 5000-ről 1000-re csökkentették.

  A prágai kormány már 2009-ben megpróbálkozott a CSA privatizációjával, de a pályázatot végül eredménytelennek nyilvánították, miután a favorizált Air France visszalépett. Az újabb pályázatot tavaly novemberben írták ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!