Indiai milliárdos épít üdülőközpontot a tóparton

A közelmúltban Macedóniába látogatott az indiai milliárdos, Subrata Roy, aki bejelentette, hogy luxusüdülőközpontot kíván építeni az ország legszebb természeti vonzerejénél, az Ohridi-tónál, írja a Turizmus Online. A beruházás értéke több százmillió euróra rúg. Roy nagyszabású terveket dédelget: "Nem valamiféle középszerű turisztikai központot akarunk létrehozni, hanem egy olyan desztinációt, amely a világ top 5-10 úti célja közé fog kerülni" - jelentette be egy sajtótájékoztatón.

A Saharayan Makeeduniya nevet viselő projekt 240 hektáros területen épül az Ohridi-tó mellett Ljubanista faluban. A beruházás keretében luxushotelek, úszó szálloda, kaszinók, lakóházak, egészségmegőrző létesítmények és egy nemzetközi szintű golfpálya épül - tájékoztatott a macedón hírügynökség.

A macedón kormány reméli, hogy a beruházás meghosszabbítja a szezont az ország legfőbb turisztikai vonzerejének számító tónál. "Mindent megteszünk a magunk részéről, hogy biztosítsuk a projekt gyors, minőségi és átlátható megvalósítását" - jelentette ki Zoran Stevreski pénzügyminiszter. A kormány jogi-, pénzügyi és környezetvédelmi szakemberekből álló szakértői csapatot állított fel a beruházás segítése érdekében. A kormány tervezi, hogy a megépíti Ohridig az autópálya még hiányzó szakaszát.

Az indiai beruházó további befektetéseket is tervez Macedóniában: a Galicica-hegységben síközpontot építenének, de a Prespa-tó közelében is fejlesztenének. Az ohridi projektet az Atkins brit tervező és tanácsadócég jegyzi. A dizájn Tom Wright tervező kézjegyeit viseli, aki például a Dubaiban álló Burj Al Arab hotelt tervezte.

Subrata Royt az India Today című lap India tíz legbefolyásosabb embere között tartja számon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek