Harmadával nőtt a Japánba érkező turisták száma

  Tavaly 8,36 millió külföldi érkezett Japánba, ami 34,6 százalékos növekedést jelent 2011-hez képest, és egyben minden idők második legmagasabb adata - közölte a japán turisztikai szervezet.

  A szervezet szerint a turisták nagy száma többek között annak köszönhető, hogy egyre több ázsiai fapados légitársaság indít járatokat Japánba. Az is közrejátszott az adatok kedvező alakulásában, hogy a japán kormány enyhített a beutazási engedélyek feltételein.

  2011-ben az ország északkeleti partvidékén történt földrengés és cunami, valamint az azt követő fukusimai atomerőmű-baleset okozta félelmek miatt mindössze 6,2 millióan látogatták meg Japánt.

  Tavaly minden eddiginél többen érkeztek Thaiföldről, Indonéziából és Indiából Japánba. A két ország közti politikai feszültségek ellenére a kínai turisták száma is rekordot döntött, habár október óta számottevően visszaesett a szigetországba látogató kínai csoportok aránya. Tavaly decemberben például 37,1 százalékkal kevesebb kínai érkezett Japánba, mint 2011 azonos hónapjában.

  Ide Norifumi, a turisztikai szervezet vezetője közölte, hogy idén 10 millió turistát várnak, elsősorban a kínaiak kegyeit akarják visszanyerni, továbbá a dél-koreai és délkelet-ázsiai utazókra számítanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!