Már szánkózni is lehet az eplényi sípályán

  Hétvégétől nemcsak síelni, hanem szánkózni is lehet az eplényi sícentrumban, ahol a síelők a sebességüket is lemérhetik - közölte a Nordica Síaréna marketingvezetője az MTI-vel pénteken.

  Ebele Bálint tájékoztatása szerint pénteken este 11-ig lehet síelni a kivilágított pályákon, amelyeket 60-70 centiméteres hóréteg borít, állapotuk kiváló.

  Pénteken síelhető a teljes 1-es pálya, az 1/b, az 1/c, a 6-os, a 7-es pálya, az 1-es tanulópálya, a 700 méteres sífutópálya és Magyarország legnagyobb freeski- és snowboardparkja is (összesen 3934 méter síelhető pálya); üzemel a négyüléses, az 1-es és 2-es csákányos és az 1-es tanulólift is - tette hozzá.

  Az aréna munkatársai gőzerővel ágyúzzák a sípályákat hazánk legnagyobb hóágyúparkjával; szombaton reggel megnyitják a 4-es pályát jó minőségű, hóágyúzott hótakaróval; számításaik szerint szombat délutántól síelhető lesz a 2-es és 3-as sípálya is.

  Múlt hétvégén megnyitották a 700 méteres sífutó pályát, most hétvégétől pedig már szánkózni is lehet Eplényben a 450 méteres szánkópályán; a sífutónyomot is beleszámítva 14 pályán lehet síelni a Nordica Síarénában összesen 6,5 kilométer hosszan.

  Péntek délutántól üzemel sebességmérő berendezés is, amellyel a síelők és snowboardosok lemérhetik, hogy mennyivel száguldanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!