Már szánkózni is lehet az eplényi sípályán

Hétvégétől nemcsak síelni, hanem szánkózni is lehet az eplényi sícentrumban, ahol a síelők a sebességüket is lemérhetik - közölte a Nordica Síaréna marketingvezetője az MTI-vel pénteken.

Ebele Bálint tájékoztatása szerint pénteken este 11-ig lehet síelni a kivilágított pályákon, amelyeket 60-70 centiméteres hóréteg borít, állapotuk kiváló.

Pénteken síelhető a teljes 1-es pálya, az 1/b, az 1/c, a 6-os, a 7-es pálya, az 1-es tanulópálya, a 700 méteres sífutópálya és Magyarország legnagyobb freeski- és snowboardparkja is (összesen 3934 méter síelhető pálya); üzemel a négyüléses, az 1-es és 2-es csákányos és az 1-es tanulólift is - tette hozzá.

Az aréna munkatársai gőzerővel ágyúzzák a sípályákat hazánk legnagyobb hóágyúparkjával; szombaton reggel megnyitják a 4-es pályát jó minőségű, hóágyúzott hótakaróval; számításaik szerint szombat délutántól síelhető lesz a 2-es és 3-as sípálya is.

Múlt hétvégén megnyitották a 700 méteres sífutó pályát, most hétvégétől pedig már szánkózni is lehet Eplényben a 450 méteres szánkópályán; a sífutónyomot is beleszámítva 14 pályán lehet síelni a Nordica Síarénában összesen 6,5 kilométer hosszan.

Péntek délutántól üzemel sebességmérő berendezés is, amellyel a síelők és snowboardosok lemérhetik, hogy mennyivel száguldanak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek