Hetedik alkalommal rendeznek jégtúrát a Tisza-tavon

Hetedik alkalommal rendeznek jégtúrát a Tisza-tavon

Folytatva az elmúlt években kialakult hagyományt, idén is szerveznek jégtúrát a Tisza-tavon. A különleges élményt ígérő program ezúttal február első szombatján várja a természet szerelmeseit – közölte az esemény szervező-túravezetője az MTI-vel.

Szabó Lajos elmondta, az immár hagyománynak számító, idén hetedik alkalommal sorra kerülő Tisza-tavi Téli Túra garantáltan biztonságos, ám az időjárás alakulásától függően több-kevesebb kihívással teli kalandot ígér.

A résztvevők a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából február 2-án 10 órakor a tiszaörvényi Szabics kikötőből indulva különleges természetjárás részesei lehetnek - az aktuális időjárási és jégviszonyokhoz igazodva - az ártéri erdőkben és a nádasokban, illetve a befagyott Kiskörei víztározó jegén.

A jelentkezők a kiadós séta során megcsodálhatják a Tisza-tó nyáron rejtett, vagy nem látogatható, páratlan csodáit és a 2011-ben az év Ökoturisztikai tanösvényének megválasztott Tiszavirág Ártéri Sétautat is.

Emellett dzsungelszerű erdei ösvényen, sáson, gyékényen, vadregényes útvonalon juthatnak el egy holtághoz, melyen az elárasztás előtti erdő facsonkjai konzerválódtak és nyújtanak fantasztikus fotótémákat.

Ami a nehézségeket illeti, Szabó Lajos szerint megfelelő öltözékben – télies időjárás esetén a síöltözethez hasonló réteges, szélálló és meleg ruházatban és túrabakancsban – minden egészséges, aktív életmódot élő ember képes teljesíteni a túrát.

A szervező jelezte, az előzetes érdeklődés alapján a legzordabb fagyok és hóviszonyok esetén is mintegy száz túrázóra számítanak az ország minden tájáról.

Az érdeklődők az info@hnp.hu és az info@szabicskikoto.hu email-címeken bővebb felvilágosítást is kérhetnek az eseményről – tájékoztatott a túravezető.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek