Malajzia lett a világ legjobb muszlimbarát üdülőhelye

Malajzia lett a világ legjobb muszlimbarát üdülőhelye

Listát készített a muszlim utazási tanácsadócég, a Crescentrating azokról az úti célokról, ahol a legjobban tölthetik el szabaságukat az iszlám vallásúak. A lista két példányban készült el, egyiken az Iszlám Konferencia Szervezetének (OIC) tagországai, a másikon az azon kívüli országok szerepelnek, írja a Turizmus Online.

Az utazási tanácsadó rangsorában figyelembe vette, hogy hol kapják a legjobb ellátást az egyre növekvő számban utazó muszlimok, hol találhatnak halal vagy legalábbis az iszlám előírásainak megfelelő étel- és italkínálatot. Figyelembe vették a pontozásnál, hogy az ország mennyire biztonságos, mennyire nehéz a turistáknak halal ételekhez jutni, az imavégzés mennyire könnyen oldható meg, és hogy a szállodák figyelmet fordítanak-e muszlim vendégekre.

Az úti célokat 10-es skálán pontozták, az OIC lista első helyezettje, Malajzia 8,5 ponttal került a vizsgált 50 ország élére. A második Egyiptom lett 6,7 ponttal, amit az Egyesült Arab Emirátusok és Törökország követett 6,6 ponttal. A negyedik Szaúd-Arábia 6,4 pontjával, az ötödik pedig Szingapúr 6,3 ponttal. Szorosan utána Indonézia, Marokkó és Jordánia 6,1 ponttal a hatodik, a hetedik helyen pedig megosztva Brunei, Qatar, Tunézia és Omán végzett 6,0 ponttal.

A Crescentrating cév vezetője a közlemény szerint a kutatást a turisták szemszögéből végezték, hogy ők, nem pedig a helyiek, milyen könnyen juthatak hozzá szükségleteikhez. Malajzia egyike azoknak az országoknak, ahol szinte bárhol találhatnak a muszlim vendégek imahelyet, legyenek akár egy bevásárlóközpontban, vagy repülőtéren, ami nem meglepő, mert az ország vezetése jópár éve már erre a piacra fókuszál. Habár Indonézia a világ egyik legnépesebb muszlim országa, mégsem szerepelt túl jól a listán. A halal ételeket kínáló helyek felkutatása a helyieknek valószínűleg nem okoz gondot, a muszlim turistáknak azonban nem minden esetben könnyű az eligazodás.

Az Iszlám Konferencia Szervezetén kívüli (nem OIC) országok közül a legjobb 10 Szingapúr, Bosznia Hercegovina, Thaiföld, Dél-Afrika, India, Egyesült Királyság, Sri Lanka, Ausztrália, Németország és Hongkong.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek