45,8 fok van Sydneyben

  45,8 fok van Sydneyben

  Rekordmeleget mértek Sydneyben: a hőmérő higanyszála helyi idő szerint péntek délután háromkor 45,8 Celsius-fokig kúszott fel a város központjában, az Observatory Hillen. Az előző csúcsot még 1939-ben jegyezték fel, akkor 45,3 Celsius-fokos hőségtől szenvedhettek a helybeliek.

  Sydney tágabb térségben - köztük Penrith elővárosban - még nagyobb forróság volt pénteken, a hőmérő 46,5 fokot mutatott. A meteorológiai intézet közleménye szerint a hőhullám a keleti partvidék más részeit is érintette, Begából 44,6 Celsius-fokot jelentettek, Williamtownból pedig 44,8 fokot.

  A földrész belsejében, Új-Dél-Wales és Victoria államokban közben bozóttüzek pusztítanak. A 44 500 hektárnyi területen tomboló lángok elvágták a külvilágtól a Licola nevű kisvárost. Több tucat embert mentettek ki előzőleg.

  Ausztráliának minden évben keserves küzdelmet kell vívnia a forróság miatt keletkező bozóttüzekkel. A legszörnyűbb természeti csapás 2009 februárjában következett be, akkor 173 ember vesztette életét a lángokban. A napot azóta fekete vasárnapként emlegetik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!