Január végén nyit a Bécsi Jégálom

Gőzerővel zajlanak az osztrák főváros legnagyobb téli sportrendezvényének az előkészületei. A 18. alkalommal megrendezett Bécsi Jégálom több mint 7000 négyzetméternyi jégfelülettel, bio- és regionális ételekkel és még jobb szolgáltatásokkal várja január 25-től a korcsolyázás szerelmeseit.

 Hamarosan ismét képeskönyvbe illő mesevilág várja a Városháza előtti téren a Bécs-turistákat: itt rendezik meg ugyanis az osztrák főváros legnagyobb sportrendezvényét, a Bécsi Jégálmot (Wiener Eistraum). „Idén nagykorú lesz a Bécsi Jégálom, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ami egy 1800 négyzetméteres korcsolyapályával kezdődött, az mára egyike Európa legnagyobb mobil műjégpályáinak, és 18 éves sikertörténetre tekinthet vissza" – nyilatkozta Christian Oxonitsch városi tanácsnok a Compress hírügynökségnek.

Fotó: Koalamedia



A Christkindlmarkt helyén felállított jégparadicsomban két korcsolyapályán és egy 750 méteres Álomösvényen élvezhetik a sportos városlátogatók az egyedülálló hangulatot, amelyet a fények, színek és ízek tesznek teljessé. Az összesen 7.000 négyzetméternyi, speciálisan megvilágított jégfelület mellett ugyanis hat gasztronómiai stand és egy hütte várja a látogatókat többek között bio punccsal, forralt borral, császármorzsával és bio-rablóhússal.

A Jégálom újdonsága, hogy idén a szolgáltatásra helyezik a hangsúlyt: több mint 1200 pár előmelegített korcsolyacipő, 500 zárható szekrény, több ülőhely és átalakított kassza-terület segíti a látogatók gyorsabb kiszolgálását. A legfiatalabbakat ingyen kétélű jégkorcsolya és bukósisak várja, a kezdők pedig külön pályán gyakorolhatnak, amelyet esténként a curlingezők vesznek birtokba. A pályákat interneten lehet lefoglalni, fizetni bankkártyával és mobiltelefonnal is lehet.

Természetesen a környezetvédelem terén is újítottak. Idén először a Jégálmon is visszaváltható poharakat és bögréket használnak, és a teljes világítást LED-ekkel oldották meg.

A Bécsi Jégálom 2013. január 25. és március 10. között várja a korcsolyázás szerelmeseit. Tavaly 570 ezren siklottak a Városháza előtti jégpályákon. Bécsi programokról korábban is írtunk itt és itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek