Új medencékkel, szaunákkal, napozóterasszal bővül a Rudas

Új medencékkel, szaunákkal, napozóterasszal bővül a Rudas

A Szent Gellért rakparton található ingatlan - ismertebb nevén a „palackozó üzem" - kizárólagos állami tulajdonban tartandó műemléki ingatlan. Az Állami Vagyonügynökség 1993-ban kötött szerződést a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Vállalattal az ingatlan bérbeadása vonatkozásában. Az elmúlt években azonban a társaság az épületrészben nem végzett tevékenységet, amely ezáltal elhagyatottá vált, és műszaki állapota is romlott.

Az MNV Zrt. és az Önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) között pénteken szerződés jött létre, amely alapján az ingatlanrész a Rudas Gyógyfürdőt is üzemeltető BGYH Zrt. vagyonkezelésébe kerül. A társaság az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva, azzal egységesen kívánja hasznosítani, és azon a jövőben értéknövelő beruházásokat kíván megvalósítani, írja a Turizmus Online.

2012. október végével fejeződtek be a Rudas fürdő felújítási munkálatai. A félmilliárd forintos összköltségű beruházással nem csupán a külső homlokzata újult meg, de kényelmesebb lett a történelmi fürdő használata és hatékonyabbá vált az üzemeltetése is.

A BGYH Zrt. tervei szerint mintegy 1 milliárd forint értékű beruházásra lenne szükség, hogy egy európai szintű, minden igényt kiszolgáló fürdőkomplexum jöhessen létre Budapest szívében. A tervek szerint 36 °C-os, és 33 °C-os medencékkel, pancsolóval, jacuzzikkal, szaunákkal, merülő medencével, masszázshelyiségekkel és napozó terasszal bővülne a fürdő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek