Minigolfpálya, vizes játszótér épül a füredi Balaton-parton

  Napozóteraszok, golfpálya, vizes játszótér és más turisztikai fejlesztések lesznek idén a balatonfüredi Balaton-parton - tájékoztatta a városgazdálkodással megbízott Probio Zrt. vezérigazgatója pénteken az MTI-t.

  Somogyi László elmondta: a turisztikai attrakciók fejlesztésére kiírt uniós pályázaton 81 millió forintot nyertek, ehhez 51 millió forint önerőt biztosítanak.

  A Kisfaludy strand keleti felében új lídót alakítanak ki, ősszel pedig a nyugati oldalon minigolfpályát 4,5 millió forintért.

  Az Esterházy strandon a móló betonfelületét esztétikusabb burkolatra cserélik 7,1 millió forintból, valamint napozóteraszokat alakítanak ki a partvédő művekhez kapcsolódva. Ugyancsak itt egy új, vizes játszóteret hoznak létre a gyerekeknek négymillió forintból - ismertette Somogyi László.

  Az Esterházy strand főépületén napelemeket és napkollektorokat szerelnek fel összesen hatmillió forintért, ezek biztosítják a melegvíz- és energiaellátást - sorolta a vezérigazgató.

  Hozzátette: a főépület tetején két távcsövet is kihelyeznek 1,5 millió forintból.

  A projekt keretében a Kisfaludy strand medrét feltöltik homokkal, itt az áramlatok miatt ugyanis kimosódott, hínáros a meder. Homokot az Esterházy strandra is juttatnak, a két móló közötti területre - összesen 92 millió forintot költenek a feltöltésekre.

  Somogyi László kiemelte: a strandokon folyamatos a parkosítás, tavaly ősszel 140 fát ültettek el a fürdőhelyeken.

  A strandberuházások tavasszal kezdődnek el, a minigolfpályán kívül a tervek szerint nyári szezonra elkészülnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!