Airbus-szimulátort telepít a Wizz Air Budapestre

  Airbus-szimulátort telepít a Wizz Air Budapestre

  A Wizz Air csütörtökön bejelentette, hogy márciusban új személyzeti képzési központot létesít Budapesten. A Wizz Air képzési központban lesz egy modern, teljes Airbus A320 repülőgép-szimulátor, repülőgép-utastér és egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. A 4 milliárd forintos beruházás tíz év alatt valósul meg. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ a Liszt Ferenc repülőtéren kap helyet, és lehetővé teszi majd, hogy a Wizz Air alkalmazottainak 90 százalékát Budapesten képezze ki. Az új képzési központ a cég szerint számos új munkahelyet teremt majd Budapesten a légiközlekedés és a turizmus területén.

  A modern repülőgép szimulátorral felszerelt képzési központ létrehozásában a Wizz Air partnere az amszterdami székhelyű, repülés szimulációval és képzéssel foglalkozó FSC (Flight Simulation Company).

  "Szakembereinket folyamatosan képezzük. Ezen a nyáron 500 pilótánk és 1000 légiutas-kísérőnk vesz részt a képzésen, de a Wizz Air folyamatos terjeszkedésének köszönhetően ez a szám 5-6 éven belül megduplázódhat" – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. A cég korábban a képzéseket nem tudta Magyarországon megtartani, mivel csak Nyugat-Európában álltak rendelkezésükre megfelelő létesítmények.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!