Perui a világ legjobb étterme

    Perui a világ legjobb étterme

    A világ legjobb gasztronómiai célpontja címet a World Travel Awards versenyéről a perui Sonccollay étterem vitte haza, a Titicaca-tó melletti Arequipa városába, maga mögé utasítva Új-Delhit, az előző nyertest – írja hírlevelében a TTG Hungary. A különleges vendéglő az inka kultúra elterjedése előtti idők indián törzseinek ételeit szolgálja fel.

    Vulkáni köveken sül az alpaka combja, a gerince parázson pirul, köretnek földimogyorót (maní) és fán termő paradicsomot kap a vendég. Faparázson készül a kacsahús, forró vulkáni kövekre klopfolják rá a húsdarabokat, majd aszalt gyümölcsökkel, quinoával, krumplival és sok-sok illatos fűszerrel, magokkal tálalják.

    Walter Busamante szakács agyagedényekben főz, és abban is tálal. Fiatal korában megdöbbent, hogy hazája éttermeiben kanadai halat és import sült krumplit kínáltak. Miután befejezte az egyetemen spanyol nyelvi és filozófiai tanulmányait, elhatározta, hogy feleleveníti az ősök hiteles konyháját.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!