Ingyenes wifi a pozsonyi buszokon

  Ingyenes wifi a pozsonyi buszokon

  Ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolattal látta el több autóbuszjáratát a pozsonyi Városi Tömegközlekedés (MHD) péntektől. A korlátlan wifikapcsolat egyelőre az MHD 50 pozsonyi autóbuszában vált hozzáférhetővé, de a szolgáltatást hamarosan más szlovákiai városokban is bevezetik.

  Milan Ftácnik pozsonyi főpolgármester a szolgáltatás megindítása alkalmából a sajtó képviselőinek pénteken azt mondta: az önkormányzat támogatását élvező projekttel a város a tömegközlekedés népszerűsítését és komfortosabbá tételét célozza.

  A wifikapcsolattal ellátott autóbuszok egy megkülönböztető jelzésen kívül arról is felismerhetők, hogy fedélzetükön több monitor is üzemel. Az ingyenesen hozzáférhető internetkapcsolat próbaüzemét a nyáron kezdte meg a pozsonyi közlekedési vállalat, és a pozitív visszajelzések - napi több ezer felhasználó - után döntött a rendszeresítés mellett.

  A tervek szerint az üzemeltető már a jövő év folyamán öt város - Kassa, Eperjes, Poprád, Besztercebánya és Nyitra - tömegközlekedési vállalatainak autóbuszait látja el a szolgáltatással, és azt később Zsolna, Trencsén és Nagyszombat városaira is kiterjesztik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!