Felújították a váci Középkori Pince kiállítást

  Felújították a váci Középkori Pince kiállítást

  Megújult környezetben várja a látogatókat szerdától a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának (PMMI) Középkori pince kiállítóhelye Vácon - mondta el az MTI-nek Rajna András, a PMMI régészeti igazgatóhelyettese. Az elmúlt években több ásatás volt Vác belvárosban, ahonnan jelentős mennyiségű anyag került elő - ismertette a gyűjtemény hátterét.

  A PMMI Tragor Ignác Múzeuma és a Magyar Nemzeti Múzeum közös kiállítása az új feltárások legszebb darabjait és a középkori belváros régészeti kutatásainak legfrissebb eredményeit mutatja be, amelyek olyan kiváló régészekhez köthetők, mint Lovag Zsuzsanna, Mészáros Orsolya, Tettamanti Sarolta vagy Rácz Tibor Ákos, aki az igazgatóság munkatársa.

  A Váci német város középkori polgársága című tárlat nyomon követi a házi kerámiák évszázadokat átölelő változásait, kibontakoznak a mindennapi élet keretei, az iparossággal és a mezőgazdasággal kapcsolatos tevékenységek, de a váci német polgárság témája mellett a bor különböző aspektusait is körüljárja az egykor borospinceként szolgáló helyiség újjászületett kiállítása.

  Rajna András hozzátette: Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató célja az volt, hogy a kiállítóhely és benne az állandó kiállításként is működtethető tárlat megújulva térjen vissza a PMMI-től Váchoz a jövő év elején, és kínáljon színvonalas helytörténetet az ott élők számára.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!