Karácsonyi hangulat a Lufthansa gépein

Karácsonyi hangulat a Lufthansa gépein

Az adventi időszakban és az ünnepek alatt a Lufthansa hagyományos karácsonyi menüvel, desszertekkel és csillogó díszekkel varázsol ünnepi hangulatot utasai számára. A first és a business osztály utasainak a személyzet a hagyományokhoz híven sült libát szolgál fel vöröskáposztával és krumplis gombóccal a Németországból induló nagy távolságú járatokon – írja a Turizmus.com.

Johanna Maier osztrák mesterszakács már novemberben elkezdte összeállítani az adventi menüket ezekre a járatokra. A „gasztronómiai üdvözlet a hegyekből" szlogen jegyében készülő ételeket lélekmelegítő fűszerek, köztük fahéj, szegfűszeg, gyömbér, bors, chili és curry ízesítik. A menüt édes karácsonyi keksz és aperitifként likőr teszi teljessé.

Az idén a Lufthansa több mint 327 ezer csokoládét, 300 ezer zacskó kekszet, 100 ezer karácsonyi pástétomot és számos egyéb apró ajándékot oszt szét gépei fedélzetén. A kabin első részén adventi koszorúk teremtenek ünnepi hangulatot. A koszorúkat a szigorú biztonsági követelmények miatt tűzálló műanyagból készítették és alkotórészeiket speciális bevonattal látták el. Az 35 cm átmérőjű koszorúk aranyozott díszei az otthoni ünnepi dekoráció stílusát idézik. A gyerekek december 17. és 24. között minden útvonalon rénszarvas-figurát kapnak a Lufthansától.

Természetesen a Lufthansa várói sem maradtak ki a karácsonyi díszítésből. A látvány mellett a légitársaság marcipán- és nugátdesszertekkel édesíti meg az első osztályú váró és az első osztályú terminál vendégei számára a várakozást. Az adventi időszakban a business és a senator váróban a Lufthansa hagyományos német gyümölcskenyeret (stollent), mézeskalácsot, karamellizált mandulát és egyéb karácsonyi süteményeket és kekszeket szolgál fel. A Müncheni Repülőtér First Class várójában téli különlegességeket kínáló hagyományos adventi vásár várja az utasokat. A Lufthansa összesen mintegy 98 ezer csokoládé érmét, közel 50 ezer karácsonyfadíszt és 30 ezer csokimikulást oszt ki a váró vendégei között – olvasható a Turizmus.com cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek