Megkezdődik az ABBA Múzeumba szóló jegyek árusítása

  Ugyan az ABBA Múzeum csak 2013 májusában nyit meg Stockholmban, a belépőket a szervezők közlése szerint már csütörtöktől árusítani fogják.

  "Mindannyian nagyon örülünk ennek a projektnek, és nagyon várjuk a május 7-i megnyitót" - írta üzenetében Björn Ulvaeus.

  A stockholmi lesz az egykori svéd popegyüttesről szóló egyetlen állandó kiállítás a világon. A múzeum az eddig világot járó ABBAWORLD kiállítást váltja fel, egy helyre összegyűjtve az ABBA-relikviákat. Bemutatja a zenekar történetéhez kapcsolódó tárgyakat, személyes holmikat, ismert színpadi ruhákat, hangszereket, lemezeket és még soha nem látott és hallott hang- és filmfelvételeket is.

  A múzeumot a svéd főváros egyik turisztikailag legfrekventáltabb körzetében helyezik el, a Királyi-szigeten, ahol a Vasa Hajómúzeum, a Skanzen és a város vidámparkja is található. A kiállítás az év végére elkészülő zenei múzeum, a Swedish Music Hall of Fame főépületében kap helyet.

  Az 1970-ben alakult ABBA együttes - Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältsog és Anni-Frid Lyngstad - akkor vált világszerte ismertté, amikor 1974-ben a Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 378 millió lemezt adtak el világszerte, és éveken át uralták a különböző országok toplistáit.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!