Majdnem lezuhant egy Ryanair gép

  Majdnem a földbe fúródott egy Manchesterből induló Ryanair gép, amikor a pilóták a késést próbálták behozni - írja a TravelMole.com utazási szakportál.

  A német Spiegel számolt be erről egy szeptemberi, a német légi biztonsági szolgálat illetékesei által elvégzett vizsgálatra hivatkozva. E szerint a Memmingent közelítő gép pilótái egy rendhagyó manőverrel próbálták lebírni az időt. A Boeing 737-800 állítólag a megközelítés egy pontján, de messze a pályaküszöbtől, talaj fölött csupán 150 méter magasan repült 141 utasával, írja a Turizmus Online.

  A talaj közelségét jelző hang megszólalt, és a jelentés szerint a pilótáknak épp, hogy sikerült felhúzni a gépet. A Ryanair szóvivője tagadja, hogy majdnem baleset történt. Az ő tolmácsolásában az FR3214-es járatszámú gép végsikláson váratlan és erős hátszelet kapott. A pilóták átstartolásba kezdtek volna a légitársaság működési szabályzata szerint. Miután megkezdték az átstartolási manővert, szólaltak meg a repülőgép figyelmezető jelzései. Ezt követően az átstartot végre is hajtották, majd kicsivel később rendben földet értek.

  Hozzátette: az eseményt szeptember 24-én jelentették az Ír Légügyi Hatóságnak, a vizsgálat még folyik.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!