Frissítették az EU-ból kitiltott légitársaságok listáját

  Frissítették az EU-ból kitiltott légitársaságok listáját

  Frissítette az EU-ból biztonsági okok miatt kitiltott légitársaságok listáját az Európai Bizottság – írja a Napi Gazdaság online változata. Az immár 20. módosítás során az eritreai szolgáltatók bekerültek a felsorolásba, miközben a mauritániai rendszer olyan fejlődést mutatott, hogy az ottani légitársaságok kikerültek a listából, ahogyan a jordániai Jordan Aviation is. Líbiában szintén tapasztaltak előrelépést, ám az ottani légitársaságok még mindig nem teljesítik teljes mértékben az uniós előírásokat.

  Ezen a linken elérhető legfrissebb lista első része az EU-ból teljes mértékben kitiltott légitársaságokat sorolja fel (Annex A), míg a második része azokat (Annex B), amelyek repülhetnek ugyan, de csak az unióból nem kitiltott, a biztonsági követelményeket teljesítő cégek kölcsöngépeivel, kölcsönzött személyzetével, karbantartásával és biztosításával.

  A listából kiderül, hogy nemcsak Afrikában és Ázsia feszültséggócaiban – Afganisztán, Irán – működnek veszélyesnek minősített légitársaságok, hanem a volt Szovjetunió két tagköztársaságában – Kirgizisztánban és Kazahsztánban –, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában is. A listán szereplő légitársaságok gépei nem közlekedhetnek az EU légterében, de a felsorolás hasznos lehet az érintett államokba utazók számára is – írja a Napi.hu.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!