Selmecbányára és Pannonhalmára is indul nosztalgiavonat

  Selmecbányára és Pannonhalmára is indul nosztalgiavonat

  Idén csaknem megduplázta utasszámát és új piacok felé nyitott a 20. születésnapját ünneplő MÁV Nosztalgia Kft., amelynek vezetői remélik, hogy a növekedés jövőre is folytatódik. Ennek érdekében új célállomásokat és programokat kínálnak az élményvonatozásra vágyóknak, írja a Turizmus.com.

  A kilencvenes évek elején a nyugati országokban a nosztalgiavonatozásnak már komoly hagyományai voltak, ám az 1992-ben indult MÁV Nosztalgia az indulása óta eltelt két évtized alatt bőven behozta a lemaradást és már régóta külföldi versenytársaival azonos szolgáltatásokat kínál. A kilencvenes évek második felétől a Royal Hungarian Expressz már hálókocsikat indított Közép-Európába és Isztambulba, 2000-ben pedig megnyílt a Magyar Vasúttörténeti Park, amelyben alapítóként és üzemeltetőként vesz részt a MÁV Nosztalgia. Öt évvel később indultak el az első Gyertyafény Expressz vacsoravonatok, majd az Élményvonatok és a Zarándokvonatok. Idén adták át a felújított, 100 éves Orient étkezőkocsit és bemutatták az élményvonatokon Pullman Club néven létrehozott prémium osztályt, a Retro Bistro kocsit és a Velo Veled kerékpáros-programot.

  Jövő évi kínálatukban már most 40 utazás szerepel, 9 ország – köztük Magyarország - legszebb tájaira. Belföldön kiemelt szerepet kaptak a vidéki gasztronómiai fesztiválok – Kocsonyafesztivál Miskolcon, Kolbászfesztivál Békéscsabán és Hegyaljai szüret –, a külhoni célállomások között pedig világörökségi történelmi városokat találunk. A Gyertyafény Expressz idén hatszor invitálja vacsorával egybekötött kirándulásra az érdeklődőket, minden úton más-más tematikával, a Valentin-napi romantikától a Márton-napi libamenüig. A Gőzfelhős kirándulások Gödöllőre, a Dunakanyarba és a Cuha-völgybe vezetnek, az Árpád Motorvonat Pozsonyba indul. Az ötcsillagos Danube Express luxusvonat Budapestről Isztambulba, illetve közép-európai körútra indul, a Misszió Tours segítségével pedig zarándokutakra mehetnek az utasok Erdélybe és Lengyelországba.

  2013-ban új célállomásként szerepel a kínálatban Selmecbánya, Krakkó, Prága, a Magas-Tátra, Vajdahunyad, Pannonhalma és Zirc, de egyedi lekérés alapján más desztinációkba is indulhatnak különvonatok.

  Az 1992. december 19-én elindult első vonat 20 éves születésnapjának megünneplésére a MÁV Nosztalgia gőzvontatású jubileumi vonatot indít a Nyugati Pályaudvarról Lajosmizsére, a Tanyacsárdába, ahol látványos programokkal és kiváló ételekkel-italokkal várják a résztvevőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!