Hét moszkvai múzeumban érvényes az új turistakártya

  Hét moszkvai múzeumban érvényes az új turistakártya

  Moszkva-kártyát bocsátottak ki az orosz fővárosba érkező turistáknak, akik hét fővárosi múzeumba léphetnek be, ha igénybe veszik az új lehetőséget.

  A plasztik kártyával egyebek közt a Vörös tér szélén álló Vaszilij Blazsennij székesegyházat, a Történelmi múzeumot, az orosz ikonmúzeumot és a testi fenyítés különböző módozatait bemutató történeti múzeumot is felkereshetik a látogatók.

  A turisták emellett gyalogos vagy autóbuszos városnéző túrán is részt vehetnek, a Moszkva folyón hajózhatnak, valamint kedvezményesen étkezhetnek egy sor étteremben, illetve ajándékokat vásárolhatnak a kártyával.

  Georgij Mohov, az orosz főváros turisztikai és gazdálkodási osztályának helyettes vezetője elismerte, hogy egyelőre kevés intézmény csatlakozott az akcióhoz. Ez azonban csak a kezdet - mondta a Moscow passnak elnevezett plasztik kártya bemutatásakor. Szerinte az ilyen projektek gyorsan ki szoktak bővülni.

  A kártya nem használható a híres moszkvai metrón vagy felszíni tömegközlekedési eszközökön való utazásra, de azt tervezik, hogy jövőre ezt is megoldják.

  A Moscow passt az állomásokon és az ajándéküzletekben fogják forgalmazni 2400 rubelért (mintegy 17 ezer forintért). Egy-egy múzeumi belépő Moszkvában átlagosan háromszáz rubeltől kapható.

  Kszenyija Zemszkova, a projektet irányító cég képviselője elmondta, hogy legalább ötven múzeumot, kiállítótermet szeretnének bevonni a Moszkva-kártya alkalmazásába. Azt tervezik, hogy mobiltelefonos sim-kártyaként is használható lesz a turistáknak szánt kártya.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!