Gyógyszálló lesz a hajdani csabai serházból

  Gyógyszálló lesz a hajdani csabai serházból

  Új turisztikai funkciókat kap a hajdani serház műemlék épülete Békéscsabán EU-támogatással. A projekt költsége 726 millió forint, a pályázó Magyar Pünkösdi Egyház Pro Bene Központ a beruházáshoz 70 százalék vissza nem térítendő EU-támogatást nyert - tájékoztatta az MTI-t Kopp Szilárd, az egyházi intézmény vezetője.

  Elmondta: a serház romos, műemlék épületét az intézmény 36 millió forintért vásárolta meg Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatától, az erről szóló szerződést a napokban írják alá, a támogatói szerződést a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel december 15-ig kötik meg. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2014. áprilisban fejeződnek be.

  A többfunkciós épületegyüttes a sportgyógyászatban és rehabilitációban nyújt majd kiemelt szolgáltatásokat. A régi épületegyüttesben helyet kap egy ötven férőhelyes ötcsillagos szálloda és étterem, az alagsorában pedig egy kétszáz fős konferenciaterem. Épül egy új szárny, ahol a sportsérülések kezelésére alkalmas wellness és rehabilitációs központ létesül, speciális felszerelésekkel.

  Kopp Szilárd szólt arról, hogy a szállodai és sportkomplexum a város híres festője, Munkácsy Mihály nevét viseli majd, és egy Munkácsy-névjeggyel ellátott termékeket gyártó kisüzemet is kialakítanak a régi épület alagsorában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!